top of page

HYPERPIGMENTÁCIA: TYPY, PRÍČINY A LIEČBA

Updated: Feb 4

OŠETRENIE V SALÓNE SILSIT cosmetics



Hyperpigmentácia je často zápalová reakcia, ktorá spôsobuje tmavšie škvrny na koži na tvári, tele alebo nechtoch. Môže to byť spôsobené starnutím, vystavením slnku a najčastejšie hormonálnymi zmenami, ako je tehotenstvo, ktoré spôsobujú typ hyperpigmentácie nazývaný melazma. Koža bohatá na melanín je obzvlášť citlivá na hyperpigmentáciu a môže zažiť „kaskádu zápalu“ – reakciu na poranenie kože, počas ktorej proces hojenia poškodeného tkaniva stimuluje produkciu melanínu, čo vedie k pozápalovej pigmentácii (PIH). Liečba hyperpigmentácie má mnohostranný prístup, ktorý zahŕňa prevenciu, ochranu a účinné prípravky starostlivosti o pleť. Tu je to, čo pomáha:


Používajte SPF denne

Keď je vaša pokožka vystavená slnku bez ochrany pred slnečným žiarením, produkuje viac melanínu, aby sa chránila pred škodlivými UVA a UVB lúčmi, preto je dôležité vždy používať širokospektrálny opaľovací krém– aj keď je zamračené. deň. Hormonálna hyperpigmentácia, ako je melazma, sa môže stále objaviť bez ohľadu na vystavenie slnku, ale aplikácia SPF môže obmedziť zmenu farby.


Treba dávať pozor a vyhýbať sa drsným zložkám a procedúram starostlivosti o pleť.

Použitie drsných prísad môže vyvolať zápalové reakcie v koži a môže viesť k hyperpigmentácii. Agresívne prísady a procedúry s vysokým percentom Retinolu a silným chemickým peelingom , môže časom poškodiť kožnú bariéru a nechať pokožku náchylnú na zápaly a sfarbenie rýchlejšie.


Na zníženie pigmentácie použite vedu o prísadách, ak máte obavy z precedúr.

Použitie prísad, ktoré jemne zosvetlia zafarbenie bez bieliacich činidiel, predstavuje účinný a pre pokožku bezpečný spôsob boja proti hyperpigmentácii.


  • Výťažok z žeruchy, ktorý pomáha jemne vyblednúť tmavé škvrny a zároveň zvyšuje celkovú žiarivosť pre zdravý lesk.

  • Výťažok zo ženšenu podporuje vlastnú obranu pokožky pred voľnými radikálmi, zatiaľ čo kyselina hyalurónová a alantoín hĺbkovo hydratujú pokožku a upokojujú podráždenie.

  • A vitamín CÉRUM rozjasňuje a vyrovnáva tón pleti bez poškodenia kožnej bariéry.


Zostaňte v súlade so svojou rutinou starostlivosti o pleť

Pri liečbe hyperpigmentácie je nevyhnutné dodržiavať každodennú rutinu starostlivosti o pleť a používať produkty, ktoré hydratujú, rozjasňujú a vyrovnávajú tón pleti a zároveň zachovávajú kožnú bariéru neporušenú. Keď sa staráte o svoju pleť, stará sa o vás samích.


Podporte hojenie zvnútra von

Užívanie si protizápalovej stravy môže podporiť optimálne zdravie pokožky, avšak v dnešnom uponáhľanom živote je niekedy ťažké dodržiavať zdravú výživu a všetci sa stretávame s nedostatkami. Pridanie doplnku do stravy može byť meď, vitamín C a E na podporu normalizovanej pigmentácie pokožky a ochranu pokožky pred voľnými radikálmi, zatiaľ čo extrakt z olivových listov bohatý na antioxidanty pomáha rozjasniť a zjednotiť tón pleti.


RADY....

Ak si neviete dať rady SILSIT cosmetics má pre vás riešenie .

Objednajte si konzultáciu , kde zhodnotíme stav vašej pokožky a vy mi poviete akou cestou sa budete chciet vybrať. Mame pre vás vynikajúcu kozmetiku , na zimne obdobie , ktorá vám pomôže , alebo si vyberiete z niektoých naších setrnných procedúr.



7 views

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page