top of page

MIKRODERMABRÁZIA NA VYHLADENIE A OBNOVENIE POKOŽKY.

Updated: Feb 4

OŠETRENIE V SALÓNE SILSIT cosmetics



Mikrodermabrázia je dermatologická procedúra,

ktorá jemne odstraňuje vrchnú vrstvu pokožky. Dokáže vyrovnať tóny pleti, vyblednúť jazvy po akné a rozjasniť mdlú pleť.










Keďže ide o profesionálnu procedúru starostlivosti o pleť, na mikrodermabráziu zvyčajne zájdete k dermatológovi alebo estetikovi. Trvá to asi 30 minút a môže sa vykonávať súčasne s inými ošetreniami pleti. Procedúra zvyčajne nebolí, ale možno budete potrebovať niekoľko sedení mikrodermabrázie, aby ste dosiahli požadované výsledky.



Výhody mikrodermabrázie

Mikrodermabrázia povzbudzuje pokožku, aby sa sama opravila odstránením vrchnej vrstvy. Stimuluje tiež produkciu nových buniek a zvyšuje kolagén, proteín, ktorý pomáha vyhladzovať pokožku.

Mikrodermabrázia má niekoľko výhod, vrátane:

  • Zlepšenie celkovej pleti

  • Znižuje známky starnutia a zlepšuje štruktúru a pevnosť pokožky

  • Liečba jaziev po akné

  • Zníženie vzhľadu veľkých pórov

  • Čistenie upchatých pórov

  • Vyrovnajte sfarbenú alebo hyperpigmentovanú pokožku


Pre koho je mikrodermabrázia vhodná?

Väčšina ľudí v dobrom zdravotnom stave môže bezpečne dostať mikrodermabráziu, ale je to najlepšie pre ľudí so špecifickými kožnými problémami alebo cieľmi starostlivosti o pleť. Mikrodermabrázia môže byť pre vás dobrou voľbou, ak máte:


  • Pokožka poškodená slnkom

  • Jazvy po akné

  • Veľké alebo upchaté póry

  • Linky a vrásky

  • Nerovnomerná pleť


Kto by nemal dostať mikrodermabráziu?

Proces mikrodermabrázie môže byť pre vašu pokožku náročný. Ak je vaša pokožka pred liečbou podráždená, váš poskytovateľ môže chcieť postup odložiť.

Nerobte si mikrodermabráziu, ak máte v súčasnosti niektorý z nasledujúcich kožných ochorení alebo problémov:


Tiež by ste nemali mať mikrodermabráziu, ak ste v posledných šiestich mesiacoch používali liek proti akné izotretinoín.


Koľko ošetrení je potrebných?

Počet ošetrení mikrodermabráziou, ktoré potrebujete, závisí od toho, aké sú vaše ciele v oblasti pleti. Ako jednorazové kúpeľné ošetrenie, mikrodermabrázia zanechá vašu pokožku žiarivú a pocitovo jemnú.

Ak chcete vyriešiť konkrétny kožný problém, budete potrebovať sériu ošetrení, aby ste videli výhody pre pokožku. Vo všeobecnosti sa výsledky, ktoré získate mikrodermabráziou, časom sčítavajú.

Počet a frekvencia ošetrení mikrodermabráziou závisí od potrieb vašej pokožky a vašich cieľov. Váš technik vám môže odporučiť najlepší liečebný plán, ale pravdepodobne môžete očakávať, že naplánujete 6 až 10 ošetrení s odstupom týždňa až 14 dní.


Môžem vidieť výsledky už po jednom sedení mikrodermabrázie?

Môžete si všimnúť, že vaša pokožka vyzerá lepšie hneď po vykonaní jedného sedenia mikrodermabrázie, ale môže trvať niekoľko sedení, aby ste dosiahli požadované výsledky.



Príprava na mikrodermabráziu

Existuje niekoľko vecí, ktoré by ste mali urobiť dva až tri dni pred ošetrením, aby ste svoju pokožku pripravili na mikrodermabráziu:


  • Vyhnite sa aspirínu a liekom na báze aspirínu.

  • Nevoskujte ošetrovanú oblasť, ktorú liečite.

  • Držte sa mimo slnka, aby ste sa vyhli spáleniu.

  • Prestaňte používať exfoliačné produkty, Retin-A a kyselinu glykolovú.

Vyhnite sa používaniu lokálnej liečby ráno v deň vášho stretnutia, pokiaľ vám poskytovateľ nepovie inak. Ak je to možné, príďte na stretnutie s mikrodermabráziou s čistou tvárou a bez make-upu.


Vedľajšie účinky a riziká

Mikrodermabrázia sa považuje za bezpečnú, ak ju vykonáva odborník na starostlivosť o pleť, ako je dermatológ alebo estetik. Ak sa to neurobí správne, mikrodermabrázia môže spôsobiť zjazvenie.


Bolí mikrodermabrázia?

Keďže pôsobí len na povrchové vrstvy pokožky, mikrodermabrázia zvyčajne nebolí. Niektorí ľudia hovoria, že mikrodermabrázia sa cíti ako hrubé olízanie mačacieho jazyka alebo drsná masáž tváre. Je normálne, že pociťujete drobné potiahnutie pokožky, ale nemalo by to byť bolestivé. Ak je váš technik trochu ťažkopádny, ozvite sa.


Čo môžete očakávať po liečbe

Je bežné, že vaša pokožka je trochu ružová hneď po sedení, ale to zvyčajne vybledne v priebehu niekoľkých hodín.


Make-up, zvlhčovače a neliečivé čistiace prostriedky sa zvyčajne dajú bez problémov použiť hneď po ošetrení. Budete musieť použiť opaľovací krém, pretože po ošetrení budete náchylnejší na  poškodenie slnkom  .

Výhody mikrodermabrázie pre vašu pokožku sú zvyčajne dočasné a trvajú až mesiac. Keďže vaša pokožka neustále odstraňuje odumreté bunky a vytvára nové, zdravé, pravdepodobne si budete môcť vychutnať výsledky mikrodermabrázie, kým sa proces obmeny pokožky nedokončí. To je zvyčajne okolo 40 až 50 dní pre dospelých, ale faktory ako váš vek zohrávajú úlohu v tom, ako dlho trvá proces obratu.

Môžete vidieť, že výhody mikrodermabrázie vydržia dlhšie, ak budete používať každodennú ochranu pred slnkom . Následná liečba, alebo kúra sa zvyčajne odporúča každé štyri až šesť týždňov, aby sa zachovali dosiahnuté výsledky.


Zarezervuj teraz -





12 views

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page